Ugrás a tartalomra

A látás megőrzése

Ha a szemében kényelmetlen érzést vagy irritációt érez, esetleg úgy érzi, mintha valami belement volna a szemébe, érdemes felkeresnie egy szemspecialistát látásvizsgálatra.

Évente egy-két alkalommal keresse fel optometristáját, hogy ellenőrizze látását és szemének egészségét.1 A szemvizsgálatokon való részvétel fontos az olyan szemproblémák kivizsgálásához, mint a következők:2–5

Glaukóma – a szem fő idegének károsodása megnövekedett szemnyomás miatt

Makuladegeneráció – a látás központi részének romlása

Szürkehályog – homályos foltok kialakulása a szemlencsén, ami rontja a látást

Az optometristák azt is vizsgálhatják, hogy mennyire tud fókuszálni, mennyire jól működnek együtt a szemei, és mennyire látja a mélységet és a színeket. Szükség esetén további vizsgálatokra irányíthatják háziorvosához vagy egy kórházi szemészeti klinikára.2

A látás megőrzése érdekében, a szem egészségének javítására tett lépések különösen fontosak, ha Ön szemszárazságban szenved, vagy fennáll a szemszárazság kialakulásának veszélye. Ennek az az oka, hogy a további tünetek mellett a látása is károsodhat, és időről időre homályos látás jelentkezhet - még akkor is, ha normális esetben jól lát.6

A könnyfilm számos szemprobléma miatt instabillá válhat;6 például a látásvizsgáló táblán a „C” elmosódottnak tűnhet, ahogy az alábbiakban is látható. A szemszárazság nemcsak a szem szárazságát és a szem megerőltetését okozza, hanem azt is befolyásolja, hogy mennyire jól működik a látása.

Példa a szemszárazság miatti látászavarra

Javítsa szemének egészségét, őrizze meg látását, és győzze le a szemszárazságot OcuWellness™ Szokásépítő Eszközünkkel és az Ocutears® szemcseppekkel.

Referenciák

  1. ECOO. ECOO Guidelines for Optometric and Optical Services in Europe. A következő címen érhető el: https://www.ecoo.info/wp-content/uploads/20 14/01/Guidelines-for-Optometric-and-Optical- Services-in-Europe.pdf Hozzáférés: 2021. augusztus.
  2. NHS. Visiting an optician. A következő címen érhető el: https://www.nhs.uk/nhs-services/opticians/visi ting-an-optician/ Hozzáférés: 2021. augusztus.
  3. NHS. Glaucoma. A következő címen érhető el: https://www.nhs.uk/conditions/glaucoma/ Hozzáférés: 2021. augusztus.
  4. NHS. What is AMD? A következő címen érhető el: https://www.nhs.uk/conditions/age-related-macular-degeneration-amd/ Hozzáférés: 2021. augusztus.
  5. NHS. Age-related cataracts. A következő címen érhető el: https://www.nhs.uk/conditions/cataracts/ Hozzáférés: 2021. augusztus.
  6. RNIB. Dry eye. A következő címen érhető el: https://www.rnib.org.uk/eye-health/eyeconditions/ dry-eye Hozzáférés: 2021. augusztus.

A SZEMÁPOLÁS ALAPJAI A SANTENTŐL

Böngésszen a Santen termékkínálatában, hogy megtalálja az Önnek és szemének megfelelő szemápolási megoldást, amely hosszú távú enyhülést hozhat a szemszárazság, a szemhéjszéli gyulladás és más szemproblémák esetén.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN
Az oldalon található információk nem helyettesítik a kezelőorvosa által adott javaslatokat. Az állapotával, tüneteivel vagy kezeléseivel kapcsolatos kérdések esetén forduljon kezelőorvosához.