Ugrás a tartalomra

A szemszárazság kezelése

Ahhoz, hogy a szemspecialista megfelelő kezelést javasolhasson a szemszárazság kezelésére, valószínűleg el szeretne majd végezni néhány vizsgálatot, hogy dönteni tudjon.

Amellett, hogy kérdéseket tesz majd fel Önnek szemszárazsága lehetséges okairól (amelyeket megismerhet az OcuWellnessTM Szokáskövető Eszköz használatával), megvizsgálhatja a szemét, és különböző diagnosztikai teszteket végezhet, például:1

A könnyfilm felszakadási idejének mérése – Ez a vizsgálat segít megállapítani, hogy milyen gyorsan szárad ki a szeme pislogás után. Ez egy színezőanyagot tartalmazó szemcsepp használatával történik, amelynek segítségével könnyebben megfigyelhető a könnyfilm.

Schirmer test – Ezt a vizsgálatot egy szűrőpapírral végzik, amelyet körülbelül 5 percig a szemében hagynak, hogy megnézzék, mennyi könnyet termel a szem ez idő alatt. Ezt általában a súlyosabb szemszárazságban szenvedőknél végzik.

Miután a szemspecialista diagnosztizálta a szemszárazságot, ad néhány kezelési lehetőséget, amelyek enyhülést nyújthatnak szemének.1 Ide tartozhatnak a szemcseppek, például Ocutears®, valamint a lefekvés előtt alkalmazott kenőcsök, amelyek éjszakára nedvesen tartják a szemet, vagy megakadályozzák a könnyek távozását a szemből azáltal, hogy eltömítik a lyukakat, amelyekből a könnyek kifolynak.1

Ha bizonyos gyógyszerek okozzák a szemszárazságot, előfordulhat, hogy kezelőorvosával át kell beszélniük olyan alternatív kezelési lehetőségeket, amelyek kevésbé terhelik a szemét.1

A viselkedésünk és a környezetünk megváltoztatása nagyban befolyásolhatja, hogy mennyire érezzük száraznak a szemünket a mindennapokban. Ezt alaposabban átvesszük az OcuWellnessTM Szokásépítő Eszközben.

Tudjon meg többet arról, hogyan enyhítheti az OcuWellnessTM Szokásépítő Eszköz és az Ocutears® szemcsepp a szemszárazságot.

Referenciák

  1. Royal College of Ophthalmologists. Understanding dry eye. A következő címen érhető el: https://www.rcophth.ac.uk/wp-content/uploads/2017/10/2017_Understanding-Dry-eye.pdf Hozzáférés: 2021. augusztus.

A SZEMÁPOLÁS ALAPJAI A SANTENTŐL

Böngésszen a Santen termékkínálatában, hogy megtalálja az Önnek és szemének megfelelő szemápolási megoldást, amely hosszú távú enyhülést hozhat a szemszárazság, a szemhéjszéli gyulladás és más szemproblémák esetén.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN
Az oldalon található információk nem helyettesítik a kezelőorvosa által adott javaslatokat. Az állapotával, tüneteivel vagy kezeléseivel kapcsolatos kérdések esetén forduljon kezelőorvosához.