Ugrás a tartalomra

Frusztráló szemszárazság kínozza?

A szemszárazság miatt folyamatosan frusztráltnak érzi magát? Talán már tapasztalta, hogy azok az emberek, akik még soha nem szenvedtek szemszárazságban, nehezen értik meg, milyen rossz érzés ez a probléma. Mi azonban megértjük. Tudjuk, hogy a szemszárazság tünetei az efféle hétköznapi tevékenységeket is megnehezítik:

Munkavégzés
Vezetés
Olvasás
Tévézés

A szemszárazság talán nem tűnik olyan nagy dolognak annak, aki még nem tapasztalta ezt az állapotot, pedig jelentős hatással lehet a mindennapi életünkre. A szemszárazság okozta frusztráció a szorongás és a depresszió fokozódásához vezethet.2,3 Teljesen érthető, ha így érez, különösen, ha a tünetek zavarják a munkájában és a társadalmi életében, valamint a mindennapi tevékenységeiben.4

Annak ellenére, hogy sokak számára megterhelő állapot, a szemszárazság nagyon is gyakori – sőt, világszerte ez a szem felszínét érintő leggyakoribb betegség.5

Világszinten az emberek felét érintheti a szemszárazság.6

The good news is that the right drops, alongside some positive eye health habits, can provide relief.

A szemszárazság tüneteinek kordában tartása időbe telik, és bár nincs gyors megoldás, az OcuWellnessTM Szokásépítő Eszköz és az Ocutears® szemcseppek egyszerű megoldásokat kínálnak, amelyekkel azonnal enyhítheti a frusztráló tüneteket.

Tudjon meg többet a szemszárazság tüneteiről, és arról, pontosan mi történik ilyenkor a szemével.

Referenciák

  1. Cook N et al. Ophthalmol Ther 2019; 8: 407–420.
  2. McDonald M et al. Ocul Surf 2016; 14(2): 144–167
  3. Stapleton F et al. Ocul Surf 2017; 15(3): 334–365
  4. Mertzanis P et al. Invest Ophthalmol Vis Sci 2002; 43(13):74.
  5. Zhang X et al. Int J Mol Sci 2017; 18(7): 1398.
  6. Wan Y et al. Research Square 2019.

A SZEMÁPOLÁS ALAPJAI A SANTENTŐL

Böngésszen a Santen termékkínálatában, hogy megtalálja az Önnek és szemének megfelelő szemápolási megoldást, amely hosszú távú enyhülést hozhat a szemszárazság, a szemhéjszéli gyulladás és más szemproblémák esetén.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN
Az oldalon található információk nem helyettesítik a kezelőorvosa által adott javaslatokat.  Az állapotával, tüneteivel vagy kezeléseivel kapcsolatos kérdések esetén forduljon kezelőorvosához.