Ugrás a tartalomra

A szemek ápolása felnőttkorban

A felnőttek napi szemápolási szokásai fontosak a védelmet nyújtó könnyfilm minőségének megőrzéséhez, hogy szemünk egészséges maradjon, és megfelelően tudjon fókuszálni a tisztább látás érdekében.

A megfelelő szemápolási szokások mellett a szem tisztán tartása és hidratálása is segítséget nyújthat szeme egészségének megtartásában vagy jobbá tételében és a potenciális szemproblémák elkerülésében. A következő lépések napi szintű elvégzésével máris sokat tehet szeme egészségéért:

Használjon szemcseppet – Alkalmazza a szemcseppeket az üvegen lévő utasításoknak megfelelően

Tisztítsa szemeit naponta – Áztasson vattát vagy egy tiszta kendőt meleg vízbe, és törölje le a szem körül felgyülemlett felesleges olajat és hámot4

Masszírozza szemhéját – Ujjai vagy egy vattapamacs használatával gyengéden masszírozza meg szemhéjait, amellyel segítheti az olajok távozását a szem mirigyeiből4

Ismerje meg, hogy miért fontos a látás épen tartása és a rendszeres szemellenőrzés a szeme egészségének javításában.

Referenciák

  1. Association of optometrists. Meibomian gland dysfunction. A következő címen érhető el: https://www.aop.org.uk/advice-and-support/fo r-patients/eye-conditions/meibomian-glanddysfunction Hozzáférés: 2021. augusztus.
  2. Cleveland clinic. Dry eyes. A következő címen érhető el: https://my.clevelandclinic.org/health/diseases /9030-dry-eyes Hozzáférés: 2021. augusztus.
  3. NICE. Dry eye syndrome: Scenario: Management of dry eye syndrome. A következő címen érhető el: https://cks.nice.org.uk/topics/dry-eyesyndrome/ management/management/ Hozzáférés: 2021. augusztus
  4. NHS. Blepharitis. A következő címen érhető el: https://www.nhs.uk/conditions/blepharitis/ Hozzáférés: 2021. augusztus.

A SZEMÁPOLÁS ALAPJAI A SANTENTŐL

Böngésszen a Santen termékkínálatában, hogy megtalálja az Önnek és szemének megfelelő szemápolási megoldást, amely hosszú távú enyhülést hozhat a szemszárazság, a szemhéjszéli gyulladás és más szemproblémák esetén.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN
Az oldalon található információk nem helyettesítik a kezelőorvosa által adott javaslatokat. Az állapotával, tüneteivel vagy kezeléseivel kapcsolatos kérdések esetén forduljon kezelőorvosához.