Ugrás a tartalomra

Környezeti expozíció

A környezet és még az időjárás is okozhatja vagy súlyosbíthatja a szemszárazságot.1 A központi fűtés, légkondicionálás, szennyezés, füst, szél és extrém meleg vagy hideg hőmérséklet is hatással lehet a szemre és arra, hogy milyennek érzi a szemét.1 Ennek oka, hogy ezek a környezeti tényezők kiszárítják a könnyfilmet.2

A környezeti vagy hőmérsékleti viszonyok, amelyeknek ki van téve, egyik hétről vagy hónapról a másikra változhatnak, így a szem egészsége és a szemszárazság tünetei is változhatnak időről időre, évszakról évszakra.

Függetlenül attól, hol dolgozik, hol él, vagy milyen évszak van, néhány kulcsfontosságú lépés megtételével sokat tehet szeme átfogó egészsége, a környezet stabilitásának fenntartása és a szemszárazság tüneteinek kordában tartása érdekében.1 Ha egy mód van rá, próbálja minimalizálni a száraz szemet irritáló és a szemproblémáit súlyosbító környezeti feltételek között töltött időt.

Tekintse át, mit tehet annak érdekében, hogy csökkentse az egyes környezeti hatásoknak való kitettségét, miközben egészséges szemápolási szokásokat alakít ki az OcuWellness™ Szokásépítő Eszközzel.

Referenciák

  1. Alves M et al. Arq Bras Oftalmol 2014;77(3):193–200.
  2. Cleveland clinic. Dry eyes. A következő címen érhető el: https://my.clevelandclinic.org/health/diseases /9030-dry-eyes s Hozzáférés: 2021. augusztus.

A SZEMÁPOLÁS ALAPJAI A SANTENTŐL

Böngésszen a Santen termékkínálatában, hogy megtalálja az Önnek és szemének megfelelő szemápolási megoldást, amely hosszú távú enyhülést hozhat a szemszárazság, a szemhéjszéli gyulladás és más szemproblémák esetén.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN
Az oldalon található információk nem helyettesítik a kezelőorvosa által adott javaslatokat. Az állapotával, tüneteivel vagy kezeléseivel kapcsolatos kérdések esetén forduljon kezelőorvosához.