Ugrás a tartalomra

Mi van, ha a szemszárazságom nem javul?

számára előnyös az olyan műkönnyek használata, mint az Ocutears® szem csepp és a Cationorm® szemcsepp, olyan viselkedésbeli változásokkal ötvözve, mint amilyeneket az OcuWellness Szokásépítő E szközben ajánlunk

Ha úgy találja, hogy ez a megközelítés nem hozza el a szükséges enyhülést, számos más lehetőség is rendelkezésre áll a szemszárazság kezelésére. Ezeket megbeszélheti szemészével vagy optometristájával.

Számos olyan vényköteles gyógyszer létezik, amely segíthet a szemszárazság hátterében álló okok kezelésében (például a gyulladás csökkentésével). Ide tartoznak a következők:1

Gyógyszerek a szemhéjszéli gyulladás csökkentésére – A szemhéj gyulladása megakadályozhatja, hogy az olajmirigyek olajat válasszanak ki a könnybe. Az antibiotikumok is segíthetnek csökkenteni a gyulladást

Szemcseppek a szaruhártya gyulladásának kezelésére – Az ilyen típusú gyulladást immunszupresszív gyógyszert vagy szteroidokat tartalmazó szemcseppekkel lehet kezelni.

Szembetétek – Ezek olyan kis betétek, amelyek az alsó szemhéj és a szemgolyó közé helyezve gondoskodnak a nedvesség folyamatos biztosításáról a nap folyamán

A könnytermelést serkentő gyógyszerek – Vannak bizonyos típusú gyógyszerek, amelyek fokozzák a könnytermelést. Ezek tabletta, gél vagy szemcsepp formájában kaphatók.

Saját vérből készült szemcseppek – Ez akkor jöhet szóba, ha a szemszárazság tünetei nagyon súlyosak, és nem reagálnak más kezelésre.

További lehetőségek is rendelkezésre állnak:1

A könnycsatornák elzárása – Ez az eljárás segíthet megakadályozni, hogy a könnyek túl gyorsan távozzanak a szeméből.

Speciális kontaktlencsék – Ezek a lencsék segíthetnek megvédeni a szem felszínét és megtartani a nedvességet.

Fényterápia és szemhéjmasszázs – Az intenzíven pulzáló fényterápia és a szemhéjak masszírozása is segíthet.

Ha a szemszárazság tünetei nem javulnak, beszéljen szemészorvosával vagy optometristájával, és nézze meg, milyen egyéb kezelési lehetőségek állnak rendelkezésére.

A SZEMÁPOLÁS ALAPJAI A SANTENTŐL

Böngésszen a Santen termékkínálatában, hogy megtalálja az Önnek és szemének megfelelő szemápolási megoldást, amely hosszú távú enyhülést hozhat a szemszárazság, a szemhéjszéli gyulladás és más szemproblémák esetén.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN

Referenciák

  1. Mayo Clinic. Dry eyes. A következő címen érhető el: https://www.mayoclinic.org/diseasesconditions/ dry-eyes/diagnosis-treatment/drc- 20371869 Hozzáférés: 2021. augusztus.
Az oldalon található információk nem helyettesítik a kezelőorvosa által adott javaslatokat. Az állapotával, tüneteivel vagy kezeléseivel kapcsolatos kérdések esetén forduljon kezelőorvosához.