Ugrás a tartalomra

Felhasználási feltételek

A WEBOLDAL HASZNÁLATA ELŐTT TANULMÁNYOZZA ÁT EZEKET A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEKET 


Bevezetés 


A https://ocuwellness.hu/ weboldal („weboldal” vagy „szolgáltatás”) a Santen OY (33100 Tampere, Kelloportinkatu 1. Finnország, nyilvántartási száma: 1077705-9, adószáma: FI10777059 URL:https://www.santenhungary.hu/) tulajdona és üzemeltetése alatt áll („Santen”) jár el, és a weboldal üzemeltetésének célja hogy általános információkat nyújtson a weboldal látogatói számára („Ön”, „Öné” vagy „felhasználók”) a szemszárazságról, a szemszárazságra vény nélkül kapható készítményekről, továbbá a termékeinkhez történő közvetlen hozzáférés lehetőségéről az alább ismertetett lehetséges vásárlási módokon, a Feltételekről (a lenti bekezdésben ismertetettek szerint) és a vonatkozó jogszabályok és más szabályozások által előírt információkról. 

A jelen weboldal felhasználási feltételei („Feltételek”), továbbá a Santen weboldalának Adatvédelmi irányelvei szabályozzák a weboldal működését. A weboldal felkeresésével vagy egyéb felhasználásával Ön elfogadja, hogy elolvasta és megértette, hogy a weboldal felhasználására a Feltételek alább ismertetett rendelkezései érvényesek, és szavatolja, hogy Ön elmúlt 18 éves.  

A Santen fenntartja a jogot, hogy bármikor, az Ön előzetes tájékoztatása nélkül módosítsa a jelen Feltételeket. Ezek a módosítások a weboldalon történő közlést követően azonnal hatályba lépnek. Amennyiben a módosítások érvénybe lépése után továbbra is látogatja vagy használja a weboldalt, úgy értelmezzük, hogy Ön elfogadta a módosított Feltételeket. 


Licenc és a felhasználás köre 


A weboldalt, annak képi és tartalmi „megjelenését és érzetét”, az ott megjelenő valamennyi tartalmat, különösen, de nem kizárólagosan a megjelenő szövegeket, képeket, grafikákat, videófájlokat – a szerzői jogi törvény, védjegyek és más vonatkozó jogszabályok és egyezmények védik világszerte. Ezek a tartalmak a Santen tulajdonát képezik, vagy a Santen által licenceltek. Minden jog fenntartva. 

A weboldal tartalma semmilyen módon nem értelmezhető úgy, hogy az licenchasználatot, vagy bármilyen szabadalmi jogot, védjegyet, szerzői jogot vagy a Santen vagy bármely más harmadik fél szellemi tulajdonához való jogot biztosít. A Santen bármilyen okból kifolyólag, előzetes tájékoztatás nélkül felfüggesztheti, módosíthatja és korlátozhatja az Ön weboldalhasználatát. 

A weboldal tartalmát a Santen kifejezett előzetes engedélye nélkül tilos másolni, letölteni, módosítani, terjeszteni vagy harmadik felek számára elérhetővé tenni a személyes, nem kereskedelmi felhasználáson kívül. 

Eltérő rendelkezés hiányában a weboldalon található védjegyeket a védjegyjogi szabályok által biztosított védelem illeti meg. A weboldalon megjelenő Santen termékek neve, logója, megjelenése és kereskedelmi csomagolása bejegyzett védjegy, szolgáltatás-védjegy vagy terv, és mindegyiket a rá vonatkozó jogi szabályozás szerinti védelem illeti meg. Így tehát ezen jogok bármely megsértése szigorúan tilos. 

A weboldalon található más vállalati, termék- és szolgáltatásnevek harmadik felek által birtokolt védjegyek vagy szolgáltatás-védjegyek lehetnek. 


A felelősség kizárása 


A JELEN WEBOLDAL ÉS A WEBOLDALON TALÁLHATÓ INFORMÁCIÓK AZ ADOTT ÁLLAPOTUKBAN ELÉRHETŐK, BÁRMILYEN – KIFEJEZETT VAGY VÉLELMEZETT – GARANCIA NÉLKÜL. NEM GARANTÁLJUK, HOGY A WEBOLDALON TALÁLHATÓ INFORMÁCIÓ NAPRAKÉSZ, PONTOS VAGY TELJES. NE HOZZON DÖNTÉST VAGY TEGYEN LÉPÉSEKET KIZÁRÓLAG EZEN INFORMÁCIÓK ALAPJÁN. ELUTASÍTUNK MINDEN SZAVATOSSÁGVÁLLALÁST AZZAL KAPCSOLATBAN, HOGY A WEBOLDALON TALÁLHATÓ INFORMÁCIÓ FOLYAMATOSAN ELÉRHETŐ LESZ, VAGY HOGY A WEBOLDAL NEM TARTALMAZ VÍRUSOKAT, FÉRGEKET, TRÓJAI FÁJLOKAT VAGY MÁS OLYAN KÓDOT, AMELY FERZŐTŐ VAGY KÁRTÉKONY TULAJDONSÁGOKKAL BÍR. 

A Santen észszerű lépéseket tesz annak érdekében, hogy a weboldal tartalma pontos, teljes és naprakész legyen, a Santen azonban kifejezetten elutasít minden szavatosság- vagy kötelezettségvállalást, amely a weboldal pontosságával, teljességével vagy aktualitásával kapcsolatos. A Santen ezen felül fenntartja a jogot, hogy előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztassa, felfüggessze vagy megszakítsa a weboldal üzemeltetését, és a Santen nem vonható felelősségre az ezekből eredő károkért vagy veszteségekért. 

Az információkra való támaszkodás előtt az Ön felelőssége ellenőrizni az információ hitelességét. A weboldal és az azon található tartalmak használata az Ön kizárólagos kockázatát képezik. Az Ön felelőssége lépéseket tenni annak érdekében, hogy megakadályozza a számítógépes vírusok, férgek stb. által okozott károkat, és a Santen nem vállal felelősséget bármely, ilyen jellegű kártékony elem által okozott károkért. 

A Santen nem vonható felelősségre a weboldalon található információk vagy maga a weboldal használatából eredő károkért. 


Orvosi vagy szakértői tanácsadás-szolgáltatással kapcsolatos felelősség kizárás  


A weboldalon található információkat az általános nyilvánosságnak szántuk, és kizárólag a vény nélkül kapható készítményekre vonatkoznak, a receptre kapható készítményekre nem. A weboldal tartalma általános, tájékoztató jellegű információs forrást biztosít a szemszárazságra, annak okaira és a vény nélkül kapható készítmények fajtáira, és nem szabad kizárólag a weboldal információt használni orvosi szakvélemény vagy orvosi tanácsadás helyett bármilyen orvosi problémát vagy tényleges körülményt illetően, a weboldal tartalma nem helyettesíti orvos vagy más egészségügyi szakember által adott tanácsokat. A weboldal felhasználói számára kifejezetten tanácsoljuk, hogy egészségügyi szakemberek felkeresésével azonnal kérjenek orvosi tanácsot minden olyan egészségügyi állapot esetén, amely esetlegesen kezelést igényelhet. 


Biztonsági tájékoztatás és termékminőséggel kapcsolatos panaszok  


Ha mellékhatásokat tapasztal, forduljon orvoshoz. Az egészségügyi állapotával kapcsolatosan kizárólag orvosa vagy gyógyszerésze adhat tájékoztatást. 

A biztonsági tájékoztatásra, termékminőségre és biztonsági célokra vonatkozó törvények értelmében mi is megkapjuk a termékeinkkel kapcsolatos panaszokat.  

A készítményeink biztonságára (mellékhatások) és minőségére (minőségi panaszok) vonatkozó jelentésekkel és a termékeinkre vonatkozó információkkal kapcsolatban keressen minket telefonon +36 30 619 31 71 vagy e-mailen santen.pv.hu@biomapas.hu

Mi is összegyűjtjük és feldolgozzuk az adatait annak érdekében, hogy megfeleljünk a jogi kötelezettségeinknek a termékminőséget, illetve a biztonsági megfigyeléseket és jelentéseket illetően. 

Ha további információkra kíváncsi azzal kapcsolatban, hogyan gyűjtjük össze és használjuk fel személyes adatait a biztonsági eseményekkel és termékminőséggel kapcsolatos panaszok esetén, tekintse meg az Orvosi információkkal, biztonsági eseményekkel és termékminőséggel kapcsolatos panaszok esetén érvényes adatvédelmi irányelveket: https://www.santen.eu/data-privacy/handling-of-medical-information


Információ a felhasználók számára 


A Santen nem köteles válaszolni az e-mailben vagy postai úton történő megkeresésekre a weboldallal kapcsolatban, kivéve, ha ezt jogszabály írja elő. Hacsak a jogszabály másként nem rendelkezik, és kivéve az Adatvédelmi irányelveink rendelkezéseit, a weboldalon keresztül, e-mailben vagy bármely más módon Ön által megosztott kommunikáció vagy információ – beleértve az adatokat, kérdéseket, megjegyzéseket, javaslatokat stb. – nem minősül bizalmasnak vagy bármely más módon védettnek. 


Adatvédelem 


A weboldal által gyűjtött bármely, az érintett személyt beazonosító információt az Adatvédelmi irányelveinkben, illetve Cookie szabályzatunkban foglaltak szerint kezeljük és használjuk fel, amelyekre a jelen Feltételek is hivatkoznak. Ha további információkra kíváncsi az adatvédelmi gyakorlatainkat illetően, keressen minket e-mailben a következő címen: privacy-emea@santen.com

Külön írásbeli megállapodás hiányában, Ön az általunk a kollégáinkról és/vagy harmadik felekről küldött személyes információkat kizárólag arra a célra jogosult használni, amely miatt ezeket az információkat Önnek elküldtük, továbbá oly módon, hogy az megfeleljen a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak és rendelkezéseknek. 


Harmadik felek weboldalai és linkjei 


Előfordulhat, hogy harmadik felek weboldalaira mutató linkeket biztosítunk az Ön kényelme érdekében. Az ilyen linkek nem minősülnek a harmadik felek termékeire vagy szolgáltatásaira, illetve a harmadik felek weboldalain található tartalmakra vonatkozó ajánlásoknak a Santen részéről. Felhívjuk figyelmét, hogy a Santen nem vállal felelősséget és nincs ráhatása ezen harmadik felek weboldalainak tartalmáért, és nem vonható felelősségre az Ön által elszenvedett, a használatukból eredő veszteségekért és károkért. A jelen weboldalhoz linkelt más weboldalakat csak saját felelősségére látogassa meg. 

Ezen felül Ön köteles előzetesen írásbeli engedélyt kérni a Santentől, ha a jelen weboldalt bármely más weboldalon kívánja megosztani vagy hivatkozni, vagy a jelen Feltételekben megfogalmazott célokon kívül másra is használná a weboldalt. Felhívjuk figyelmét, hogy a Santen nem vállal felelősséget és nincs ráhatása a jelen Santen weboldalt megosztó vagy tartalmát felhasználó weboldalak tartalmáért. 


Kvízek és eszközök 


A weboldal kvízeket és eszközöket tartalmaz, amelyeket a Santennel folytatott interakció részeként használhat.  


  1. Szemcseppkereső Kvíz

Weboldalunk lehetőséget kínál a szemcseppkereső kvíz használatára, amely feleletválasztós kérdéseket tartalmaz a szeme tüneteivel és egészségi állapotával kapcsolatban, annak érdekében, hogy automatikus ajánlást adhassunk egy olyan Santen szemápoló termékről, amely megfelelő lehet a megadott válaszok alapján. A teszt során statisztikai célokokra anonim információkat gyűjtünk a kvíz funkció felhasználásáról cookie-k alkalmazásával. Ezenkívül kezelünk minden olyan személyes adatot, amelyet válaszaiban megad nekünk, beleértve a szeme állapotára és tüneteire vonatkozó információkat is; ezeket az információkat automatizáltan az eredmények létrehozásához kezeljük, az Ön azonosítása nélkül, kivéve, ha Ön kifejezetten megadja nekünk nevét és e-mail címét annak érdekében, hogy az eredményt e-mailben elküldjük Önnek. Ezen túlmenően lehetősége van továbbá arra is, hogy feliratkozzon levelezőlistánkra, kapcsolatban maradjon az OcuWellness®-el, és e-mailben kapjon híreket, frissítéseket és promóciókat a szem egészségével kapcsolatban; ha úgy dönt, hogy feliratkozik, személyes adatait a jelen Irányelveknek megfelelően kezeljük. Felhívjuk figyelmét, hogy a kvíz eredményeit és ajánlásait arra is felhasználjuk, hogy kommunikációink tartalmát az Ön érdeklődési köréhez és preferenciáihoz szabjuk. Tájékoztatjuk, hogy az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja a kapott e-mailek láblécében található leiratkozási hivatkozás segítségével. 


  1. Szokásépítő Eszköz

A Szokásépítő Eszköz segítségével tervet készíthet apró új szokásokkal, amelyek segítenek a Santen által forgalmazott szemcseppek rendszeres használatában a száraz szem tüneteinek enyhítésére. A funkció használata során statisztikai célokokra anonim információkat gyűjtünk (további információért lásd Cookie-szabályzatunkat). Automatizáltan, az Ön azonosítása nélkül kezelünk minden olyan adatot, amelyet a Szokásépítő Eszköz felhasználása során megad nekünk, kivéve, ha Ön kifejezetten megadja nekünk nevét és e-mail címét annak érdekében, hogy a szokás tervet e-mailben elküldjük Önnek. Lehetőséget kap továbbá arra is, hogy feliratkozzon levelezőlistánkra, kapcsolatban maradjon az OcuWellness®-el, és e-mailben kapjon híreket, frissítéseket és promóciós tevékenységeket a szem egészségével kapcsolatban; ha úgy dönt, hogy feliratkozik, személyes adatait a jelen Szabályzatnak megfelelően kezeljük. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a feldolgozáshoz adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja a kapott e-mailek láblécében található leiratkozási hivatkozás segítségével. 

Az irányadó jogszabály, illetékesség és elválaszthatóság 

A jelen Feltételekre a magyar jog és az irányadó magyar jogszabályok rendelkezései vonatkoznak, és ezek alapján kell őket értelmezni. A jelen Feltételekből vagy weboldalból adódó, azokkal kapcsolatban felmerülő, vagy azokra vonatkozó jogi eljárások és jogviták eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában a magyar bíróságok hatáskörébe és illetékességébe tartoznak. 

A Santen nem vállalja a felelősséget, hogy a weboldalon található információ megfelelő vagy elérhető más helyeken, és a Santen weboldalának látogatása tilos olyan területekről, ahol a weboldal tartalma illegális lehet. Akik Magyarország területén kívülről döntenek úgy, hogy ellátogatnak a Santen weboldalára, ezt saját kezdeményezésükre teszik, és felelősséget vállalnak a vonatkozó helyi jogszabályok betartásáért. 

Ha a jelen Feltételek bármely rendelkezésének érvénytelenségét vagy végrehajthatatlanságát illetékes bíróság megállapítja, attól függetlenül a jelen Feltételek további rendelkezései teljes mértékben érvényben maradnak. Ilyen esetekben a Santen ennek megfelelően helyettesítheti a jelen Feltételek érvénytelen vagy végrehajthatatlan rendelkezéseit érvényes és végrehajtható rendelkezésekre, amely által a lehető legnagyobb mértékig teljesül ezen érvénytelen vagy végrehajthatatlan rendelkezések gazdasági, üzleti vagy egyéb célja. 


Felelősség és szabályszegések 


A weboldal használatáért, meglátogatásáért, beleértve a weboldalon keresztül hozzáfért bármely, Santen által készített vagy harmadik személytől származó tartalom elolvasásáért, a felelősség Önt terheli, és ebből eredően a Santen ellen semmilyen követelés vagy kereset nem érvényesíthető, ezen jogáról Ön kifejezetten lemond.  

Ezen felül Ön szavatolja, hogy nem használja fel a weboldalt a következőkre: 
(a) törvénytelen, káros, fenyegető, visszaélő, zaklató, kínzó, rágalmazó, vulgáris, obszcén, becsületsértő, más titkait sértő, gyűlöletkeltő, rasszt vagy etnikumot érintő, vagy más módon megkérdőjelezhető tartalmak feltöltése, közzététele vagy más módon történő továbbítása; 

(b) saját magán kívül mások személyes adatainak feltöltése, közzététele vagy más módon történő továbbítása előzetes írásbeli hozzájárulásuk nélkül; 

(c) bármilyen fél szabadalmát, védjegyét, üzleti titkát, szerzői jogát vagy más tulajdonjogát sértő tartalom feltöltése, közzététele vagy más módon történő továbbítása; 

(d) vonatkozó jogszabály vagy szabályozás megsértése a weboldal használata kapcsán, beleértve többek között az értékpapírtőzsdék által közzétett szabályozásokat; vagy 

(e) más felhasználók személyes adatainak gyűjtése és tárolása. 

Tudomásul veszi és elfogadja, hogy megszüntethetjük a weboldalhoz való hozzáférést, ha magatartása törvénytelennek, erőszakosnak vagy a jelen Feltételek szellemének nem megfelelőnek minősül. Ezen felül fenntartjuk a jogot, hogy minden olyan anyagot eltávolítsunk, amelyet nem megfelelőnek, illegálisnak találunk, vagy bármely módon ellenkezik az elfogadott értékeinkkel és etikai normáinkkal. 

Amennyiben nem megfelelő tartalmat talál, haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot a következő e-mail-címen: santen.hungary@santen.com   


Kapcsolattartási információk 


Ha bármilyen kérdése van a jelen Feltételekkel kapcsolatban, lépjen velünk kapcsolatba: santen.hungary@santen.com   

Legutóbbi frissítés: 2022. október 19.10.2022