Ugrás a tartalomra

Kontaktlencsék okozta kényelmetlen érzés

A kontaktlencse hosszan tartó viselése szemproblémákat, például szemszárazságot okozhat.1 Ez előfordulhat akkor is, ha a szeme nem kap elegendő oxigént a természetes könnytermeléshez.2

10-ből 7, kontaktlencsét viselő ember tapasztalja, hogy tünetei a nap előrehaladtával rosszabbá válnak.1

Ha szemszárazságtól szenved, a kontaktlencse viselése kényelmetlen lehet.2,3 Egyesek teljesen lemondanak a kontaktlencse viseléséről, míg mások aggódnak vagy szégyenkeznek amiatt, hogy gyakrabban kell szemüveget hordaniuk.3

A jó hír az, hogy nem kell végleg lemondania a kontaktlencséről ahhoz, hogy megőrizze szeme egészségét, mivel számos egyszerű szemápolási tipp segít a szemszárazság kezelésében és a kontaktlencse okozta kellemetlenségek enyhítésében.

Ismerje meg, hogyan kezelheti szemszárazságát és viselhet kontaktlencsét az OcuWellness™ Szokáskövető Eszközzel és Ocutears® szemcseppekkel.

Referenciák

  1. Markoulli M and Kolanu S. Clin Optom (Auckl) 2017;9:41–48.
  2. Medical News Today. The best contact lenses for people with dry eyes. A következő címen érhető el: https://www.medicalnewstoday.com/articles/3 15885 Hozzáférés: 2021. augusztus.
  3. Mertzanis P et al. Invest Ophthalmol Vis Sci 2002;43(13):74.

A SZEMÁPOLÁS ALAPJAI A SANTENTŐL

Böngésszen a Santen termékkínálatában, hogy megtalálja az Önnek és szemének megfelelő szemápolási megoldást, amely hosszú távú enyhülést hozhat a szemszárazság, a szemhéjszéli gyulladás és más szemproblémák esetén.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN
Az oldalon található információk nem helyettesítik a kezelőorvosa által adott javaslatokat. Az állapotával, tüneteivel vagy kezeléseivel kapcsolatos kérdések esetén forduljon kezelőorvosához.