Ugrás a tartalomra
Kép
eyes

Fedezze fel a pozitív szokások és az ünneplés szerepét a szemszárazság enyíthéséhez vezető úton

FEDEZZE FEL A POZITíV SZOKÁSOK ÉS AZ ÜNNEPLÉS SZEREPÉT A SZEMSZÁRAZSÁG ENYHíTÉSÉHEZ VEZETŐ ÚTON

Keresi a módot a szemszárazság kezelésére és az állandó szemegészség elérésére? Ez egy hosszú út, és ezen az úton a pozitivitás és a sikerek ünneplése hatalmas hatással lehet kis szokásainak hosszantartó megváltozásához. Mert egy szokás beépítésének lényeges része az is, hogy időt szakítson magára és önmagát megdicsérje.

A VÁLTOZÁS ABC-JE

Nézzük először, hogyan hozzon létre olyan viselkedési változásokat, amik hosszú távon megmaradnak. Az egyik legjobb módja az, hogy a kívánt változást apró lépésekre bontsuk le. Az OcuWellnessnél egy olyan módszert alkalmazunk, amely az ABC-re épül – “A” mint alapozás, “B”mint beillesztés, illetve “C” mint céljutalmazás.
Az alapozás olyan cselekvés megtalálása, amely már jól beágyazódott a mindennapos rutinjába, mint például a fogmosás, az ebéd elfogyasztása, a kutyasétáltatás stb.

A beillesztés egy adott szokás vagy viselkedés meglévő rutonhoz való kapcsolása, amit fontosnak talál a kívánt változás eléréséhez. Az OcuWellnessnél három kis szokást azonosítottunk, amelyek segítenek elindulni a szem egészsége felé vezető úton: HIDRATÁLÁS, CSEPPENTÉS, PISLOGÁS.

HIDRATÁLÁS
CSEPPENTÉS
PISLOGÁS
A céljutalmazás olyan ünneplés vagy jutalom, amit magának adhat az utolsó lépésnél. Ez egy elengedhetetlen része a pozitív szokások kialakításának, és részletesen megvizsgáljuk lentebb.

Ha szeretne több információt a módszerről, nézze meg ezt a cikket itt. Most azonban elsősorban ennek a módszernek a "C" részére fogunk koncentrálni.

MIÉRT FONTOS AZ ÜNNEPLÉS A POZITÍV SZOKÁSOK KIALAKÍTÁSÁHOZ?

Az ünneplés az, amivel magát jutalmazza. Segít pozitív érzéseket teremteni, amelyek valójában az agyára gyakorolt hatásából származnak.

Emberként a jutalom valami rendkívül pozitívat jelent számunkra. Dopamint szabadít fel az agyunkban, ami boldoggá tesz bennünket. Az agyunk szeretné ezt újra átélni, így egy pozitív kört teremt, amely motivál bennünket az élmény ismétlésére. Ez tovább erősíti a dopamin-utakat az agyban.

Ha csak a nagy változásokra összpontosítunk, amelyeket meg akarunk valósítani, nem valószínű, hogy előre lépünk. De néha el kell engedni, és az apró dolgokra kell koncentrálni, és lépésről lépésre változtatni. Az apró szokások nagy különbséget jelentenek - ezért ünnepelj keményen! Minél jobban tudsz ünnepelni, annál gyorsabban válik az új tevékenység pozitív szokássá, és szinte automatikussá.

POZITÍV HOZZÁÁLLÁS MI IS AZ? ÉS MIÉRT FONTOS?

Mostanában sokszor halljuk a pozitivitás kifejezést. De miért is olyan fontos? Valójában azt jelenti, hogy optimistán tekintünk a helyzetekre. Ha pozitív attitűdöt fejleszt, akkor a jó dolgokat látja minden helyzetben, és nem a rosszakat. Emellett lehetővé teszi, hogy tanuljon a kudarcokból vagy visszaesésekből. Hogy használjunk egy sportból származó hasonlatot, “ha síel vagy jégkorcsolyázik, és lefele néz a talajra, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy elelsik, mintha előre néz”. Ha előre néz, a pozitív dolgokat látja, és egyensúlyban marad!

A szemszárazság lehet, hogy akadályoz bennünket abban, hogy valóban előre nézzünk. A szemszárazság akár a mentális egészségre is hatással lehet. Ezért olyan fontos belevágni a szemegészség irányába vezető útba, és irányítást szerezni egy pozitív szokás segítségével, egy idő után. Nézze meg, hogyan kezdhet el pozitív szokásokat kialakítani itt.

AZ OCUWELLNESS™ SZOKÁSÉPÍTŐ ESZKÖZE

VANNAK MÉRHETŐ EGÉSZSÉGÜGYI ELŐNYEI A POZITÍV HOZZÁÁLLÁSNAK?

A rövid válasz: igen. Kapcsolódik a stressz és a fájdalom alacsonyabb szintjeihez. Kapcsolódik az ellenállóképesség fokozásához a betegségekkel szemben. Javíthatja a pszichológiai és fizikai jóllétet. Továbbá úgy tűnik, hogy javítja a szív- és érrendszeri egészséget, és csökkenti a sztrók következtében kialakuló halálozás esélyét. Az elméd hatalmas!

HOGYAN ILLESZKEDIK AZ OCUWELLNESS RUTINOM A POZITÍV HOZZÁLLÁSHOZ?

A pozitív hozzáállás bármilyen változás kezdetén, legyen az kicsi vagy nagy, a különbség lehet aközött, hogy elérjük-e a céljainkat vagy sem. Válasszon csak egyet az általunk ajánlott apró szokások közül a szem egészségének javítása érdekében:HIDRATÁLJON, CSEPPENTSEN vagy PISLOGJON. Találjon meg valamit, amit minden nap rendszeresen csinál, például a reggeli és esti ingázás

Amikor utazásra készülődik, szánjon egy kis időt a szemcseppek használatára. Minden alkalommal, amikor ezt megteszi, ÜNNEPELJEN. Csak üssön egyet a levegőbe, és mondja azt, hogy "igen!". Hallgassa meg a kedvenc dalát az úton, ez is egy kis módszer lehet, hogy dopamint szabadítson fel az agyában, ami segít ezt a szokást beilleszteni a rutinjába. Szemei hidratáltá válnak. Ön boldog és ez az apró lépés nagy változást eredményez a szemszárazság hosszú távú enyhítésében.



BÍZZON A FOLYAMATBAN

Minden változás, függetlenül a méretétől, lehet jó vagy rossz. Az egyik nap lelkesnek érezheti magát, a másik nap pedig közömbösnek. Előfordulhat, hogy elfelejt egy-egy cseppet itt vagy ott, vagy akár egy teljes napot is. Mindenki számára máshogy alakul, de ha kitart, elérheti a tartós szemegészséget.

ÜNNEPELJE A PILLANATOT

Minden alkalommal, amikor elvégez egy kis szokást, jutalmazza meg magát egy kis süteménnyel, vagy csináljon egy kis táncot. Ez segít megerősíteni a pozitív szokást, Ezek a kis lépések a szemszárazság enyhítéséhez vezetnek, és ezért vagyunk itt! Sok szerencsét!

Találja meg a megfelelő megoldást a szemeinek szárazsága ellen

Böngésszen a Santen termékválasztékában, hogy megtalálja a szemszárazságára hosszan tartó enyhülést nyújtó szemápolási megoldást.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN

Referenciák

  1. Health benefits of a positive attitude https://www.mayoclinic.org in-depth › art-20043950
  2. © 2023 Santen Pharmaceutical Co. Ltd. All rights reserved.
Fontos megjegyezni, hogy a rendszeres szemvizsgálatok is lényeges részét képezik a szemszervi egészségi útjának. Ha makacs tünetekkel küzd, vagy tünetei nem javulnak, lehet, hogy érdemes más kezeléseket megbeszélni a gyógyszerészével, vagy akár időpontot kérni a szemorvosához.

Share