Ugrás a tartalomra
Kép
eyes

Itt az ideje, hogy néhány apró szokással javítson a szemszárazságon?

ITT AZ IDEJE, HOGY NÉHÁNY APRÓ SZOKÁSSAL JAVÍTSON A SZEMSZÁRAZSÁGON?
Úgy tűnhet, hogy a szemszárazsággal kapcsolatos frusztráció végtelen körforgásában ragadt. Kezdi jobban érezni magát, de aztán jön egy visszaesés, és újra a kiindulóponton van. Nos, ne aggódjon, az OcuWellness-t azért fejlesztették ki, hogy segítsen Önnek a szemegészség felé vezető úton, apró szokásonként.

KICSI VAGY RADIKÁLIS VÁLTOZÁS, MI MŰKÖDIK JOBBAN?

Néha vonzónak tűnhet egy hatalmas változást végrehajtani. Egy napon felébredünk, tele jó szándékkal és rendkívül motiváltak vagyunk. Azonban mindent egyszerre megjavítani, például amikor az emberek újévi fogadalmakat tesznek, hogy 20 kilót fognak fogyni, szinte sosem működik. Ez túl sok, jó szándékunk elhalványul, majd marad a bűntudat és a frusztráció. De van egy másik módszer, amely bizonyítottan segít tartós változást elérni – ami kis szokásokkal kezdődik.

HOGYAN JAVÍTHATNAK A KIS SZOKÁSOK A SZEMEK EGÉSZSÉGÉN?

A szemszárazságnak többféle oka lehet, ezért nincs egyetlen, varázslatos megoldás. Holisztikusan kell megközelítenünk. Az OcuWellness itt van, hogy segítsen Önnek ezen a holisztikus úton a szemegészség felé, egy kis szokás segítségével. Az első 3 kis szokás, amelyekről bebizonyosodott, hogy különbséget tesznek a szemszárazság esetében: HIDRATÁLÁS, CSEPPENTÉS, PISLOGÁS. Ha megtanulja ezeket az apró szokásokat rutinná tenni, akkor tartósan az egészséges szemek felé veszi az irányt.

HIDRATÁLÁS
CSEPPENTÉS
PISLOGÁS

EGY KIS SZOKÁSBÓL EGY ÁTALAKÍTÓ SZOKÁSSÁ

A szokások ápolása kicsit olyan, mint a kert gondozása. Ülhetsz a verandádon, és kívánhatsz gyönyörű virágokat és zöldségeket. De ha nem teszel bele munkát, a gyomok elkezdenek nőni. Persze, itt-ott kiszedsz néhányat, de aztán túl nehéz lesz, és egy idő után abbahagyod. Mielőtt észrevennéd, a kert elburjánzik.

A sokkal hatékonyabb megközelítés kezdetben egy kis tervezést igényel, de hosszú távon kifizetődő. Kezdje azzal, hogy elgondolkodik a kertről (a szokásról), amit szeretne. Milyen zöldségeket vagy virágokat szeretnél benne (a végső motivációd), milyen növényeket tudsz termeszteni (képesség), és figyeld ki, melyik hely a legjobb az egyes típusok számára. Növényt (a hely megtalálása a kialakult rutinban). Kezdetben némi tervezést és gondosságot igényel, de amint azok az apró csírák kibújnak a földből, jó úton jársz. És mivel megünnepelheti ezeket a kis győzelmeket, könnyebb a sikerre építeni, hogy egyre több és ambiciózusabb célt érjen el a szem wellness-útja során.

Az OcuWellness itt van, hogy segítsen elkezdeni. Nézze meg a szokásépítő eszközünket, hogy személyre szabott szemegészség utat hozzon létre. Egy kis szokás integrálásával kezdje. Már most is hasznára válnak a szemei. A motivációja növekszik minden kis lépéssel, és mielőtt észbe kap, a kis szemegészség szokások részeivé válnak az életének, cselekedeteinek. Egyre könnyebbé válik az új, kis szokások kialakítása. A szeme imádni fog érte.

AZ OCUWELLNESS™ SZOKÁSÉPÍTŐ ESZKÖZE

NÖVEKEDÉS ÉS SZAPORODÁS A JÓ KIS SZOKÁSOKBAN
Amikor kis szokásokat nagyítana fel, két fő módon teheti: növekedéssel és szaporítással.
KIS SZOKÁSOK NÖVEKEDÉSE

Mint a növények, a szokások is természetesen nőhetnek. A szokások növekedése azt jelenti, hogy a szokás nagyobb lesz - például, ha a futást szokásként tekinti, lehet, hogy kezdetben csak 10 percig futna, de ahogy folytatja ezt a szokást, növeli a távot, mondjuk 15, 20 vagy akár 30 percre is. A szemegészség javítása érdekében ajánlott naponta legfeljebb 2,5 liter vizet inni. Ha még nem szokása ennyi vizet inni, kezdje kicsiben, esetleg napi egy pohár, és kösse egy "lehorgonyozáshoz" (lásd a kis szokások rögzítésének cikkét).


De amint ez a kis szokás már rutinná válik az életében, természetesen szeretné folytatni, és végül elérni a 2,5 litert. A hidratáció fontosságáról beszélünk a szemegészség témakörében.


Az OcuWellness widget használata is segíthet növelni a szokásokat, például emlékeztet a rendszeres pislogásra az idő múlásával. Ez egy olyan eszköz, amit személyre szabhat saját holisztikus szemegészség utához.

OCUWELLNESS™ WIDGET

Töltse le Windows asztalára, és kezdje el ma az egészséges szemek felé vezető utát.

Ez a kis eszköz lehetővé teszi, hogy értesítések jelenjenek meg az asztali képernyőjén egész nap, hogy emlékeztesse Önt arra, hogy szüneteket tartson a képernyő nézése közben, és igyon vizet a szemei hidratálásának érdekében.

KIS SZOKÁSOK SZAPORÍTÁSA

A szokások másik módja a szaporítás. Ezek a szokások részei egy nagyobb viselkedésváltozás ökoszisztémájának. Egy kis szokás változás inspirál egy másikat. Egy olyan szokás, ami említésre méltó, a Maui szokásnak nevezett - minden nap úgy kezdődik, hogy "ma egy remek nap lesz". Ha ezt a szemegészség utján használjuk, azt mondhatjuk, hogy "ma a szemeim jól fognak érezni". Pozitív érzést teremt, amely ösztönöz más egészséges szokások kialakítására, például több pislogásra, egy kiegyensúlyozott étrendre vagy az Ocutears cseppek használatára.

KIS SZOKÁSOK KOMBINÁLÁSA - ELKERÜLHETETLEN LÉPÉS A SZEMEGÉSZSÉG FELÉ

HIDRATÁLJON
CSEPEGTESSEN
PISLOGJON

Bárhol is tart a szemegészség utján, a kis lépéses egészséges szokások növekedése és szaporodása valóban segíthet enyhíteni a száraz szem mindenféle tünetét.


Ne álljon meg most, a megkönnyebbülés már ott van a sarkon!

AZ OCUWELLNESS™ SZOKÁSÉPÍTŐ ESZKÖZE

Találja meg a megfelelő megoldást a szemeinek szárazsága ellen

Böngésszen a Santen termékválasztékában, hogy megtalálja a szemszárazságára hosszan tartó enyhülést nyújtó szemápolási megoldást.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN

Referenciák

  1. Health benefits of a positive attitude https://www.mayoclinic.org in-depth › art-20043950
  2. © 2023 Santen Pharmaceutical Co. Ltd. All rights reserved.
Fontos megjegyezni, hogy a rendszeres szemvizsgálatok is lényeges részét képezik a szemszervi egészségi útjának. Ha makacs tünetekkel küzd, vagy tünetei nem javulnak, lehet, hogy érdemes más kezeléseket megbeszélni a gyógyszerészével, vagy akár időpontot kérni a szemorvosához.

Share