Ugrás a tartalomra
Kép
eyes

Mi a valódi ára annak, hogy a szem egészségét természetesnek vesszük?

EZ TÖBB, MINT A SZEMEK FÁJDALMA, VISZKETÉSE, VÖRÖSSÉGE
Ha Ön a szemszárazság tüneteitől szenved, a kellemetlen érzés és a homályos látás komoly bosszúságot okozhatnak. Több problémát okoznak, mint gondolná, a folyamatos szemproblémák és panaszok befolyásolják a mindennapi tevékenységeket, sőt még a társasági életet is.2,3

A szemszárazság megnehezíti az olvasást, a munkát, a számítógép-használatot, a tévénézést vagy a vezetést. A COVID-19 világjárvány a képernyőhasználat Növekedésével tovább súlyosbította a helyzetet.

Vannak azonban olyan egyszerű kis szokások, amelyeket az OcuWellness programmal könnyen beépíthet mindennapi életébe, és hosszútávú hatást gyakrolhatnak szemei egészségére.

FIZIKAI EGÉSZSÉGG
LELKI JÓLLÉT
FÜGGETLENSÉGI SZINT
MIT TESZ A SZEMSZÁRAZSÁG A FIZIKAI EGÉSZSÉGGEL?
A szemszárazság tünetei közé tartozik a szúró, égő érzés, mintha homok került volna a szemekbe, a szemek vörössége, könnyezése, feszülése és fényérzékenysége, amelyek közül egyik sem esik jól.3-6

Tapasztalhat elmosódott látást, vakító fényeket vagy fénycsóvákat az éjszaka folyamán3. Ez akadályozza az éles látást vezetés, sportolás vagy olvasás közben és rontja az általános közérzetet.7

A szemszárazság csökkentheti az alvás minőségét, ami kihatással van a munkahelyi teljesítményre, a koncentrációra és a hangulatra. 3 Ha rosszul érzi magát a szemszárazság tünetei miatt, akkor még valószínűbb, hogy rosszul fog éjszaka aludni.8

Az orvosok szerint az alvás minősége fontos az általános egészség és jólét szempontjából. Apró szokásokat is beépíthet életébe, mint például a készülékek fiókba helyezése vagy a hálószoba hűvősebbé tétele. Ezek az apró változtatások nagy hatással lehetnek az alvásra és az általános közérzetre.

A SZEMSZÁRAZSÁG CSÖKKENTHETI A FÜGGETLENSÉGET

A szemszárazság gyakoribb az 50 év felettiek körében, e korcsoport 5-30%-a szenved tőle.6 Ha Ön teljes munkaidőben dolgozik, csökkentheti termelékenységét és teljesítményét. Egy tanulmány szerint a szemszárazságban szenvedő emberek közel 40%-a tapasztalta, hogy csökkent a munkahelyi hatékonysága.9

Mindezek a tényezők tehát azt mutatják, hogy a szemszárazságnak komoly hátrányai lehetnek, és ha tünetei vannak, komolyan kell venni. A szem egészsége nagyon fontos, és a jobb közérzet néhány apró változtatással elérhető.

MI A LEGFONTOSABB A SZEMÁPOLÁSAL KAPCSOLATBAN?

A szemszárazság kellemetlen érzést és fájdalmat okozhat, befolyásolhatja a munkavégzést és a szabadidős tevékenységeket, növelheti a depresszió kockázatát és az alvást. Az emberek csökkent munkatermelékenységtől, a társas tevékenységek iránti érdektelenségtől és negatív általános mentális kilátásoktól szenvednek. A krónikus szemszárazság óriási hatással van az életminőségre. Egy holisztikus kezelési megközelítés, amely egyszerre kerüli el a kiváltó okokat, javítja az Ön ellenálló képességét és folyamatos enyhülést biztosít a száraz szem tünetei ellen, nemcsak a szemszárazság, hanem az Ön teljes jólétét is javíthatja.

Nincs egyféle megoldás, és ez frusztrációhoz vezethet, de ha nem hagyja abba, akkor megtaláhatja az Ön számára megfelelő megoldások keverékét. Ezek a kezelések rendelkezésre állnak. Beszéljen gyógyszerészével, orvosával vagy szemészével arról, hogy a tünetek mennyire megviselik. Életmódjának néhány apró módosításával megkönnyebbülést tapasztalhat, és visszakaphatja az életét.

OCUWELLNESS™ SZOKÁSÉPÍTŐ ESZKÖZ!

Kis szokás-változtatásokkal kombinálva a szemcseppek óriási javulást jelenthetnek a szemproblémák enyhítésében.

TALÁLJA MEG A LEGJOBB MEGOLDÁST SZEMSZÁRAZSÁGRA

Böngésszen a Santen termékkínálatában, hogy megtalálja azt a szemápolási megoldást, amely tartósan enyhítheti a szemszárazság tüneteit.
SZINTÉN EBBEN A TÉMÁBAN

Referenciák

  1. Dunn JD, Karpecki PM, Meske ME, Reissman D. Evolving knowledge of the unmet needs in dry eye disease. Am J Manag Care 2021;27:S23-s32.
  2. Miljanović B, Dana R, Sullivan DA, Schaumberg DA. Impact of dry eye syndrome on vision-related quality of life. Am J Ophthalmol 2007;143:409-15.
  3. Guo OL, Akpek E. The negative effects of dry eye disease on quality of life and visual function. Turk J Med Sci 2020;50:1611-5.
  4. Noor NA. Dry eye disease: The undervalued impact on quality of life. W J Ophthalmol Vision Res 2018;1:1-2.
  5. Gomes JAP, Santo RM. The impact of dry eye disease treatment on patient satisfaction and quality of life: A review. Ocul Surf 2019;17:9-19.
  6. The epidemiology of dry eye disease: report of the Epidemiology Subcommittee of the International Dry Eye WorkShop (2007). Ocul Surf 2007;5:93-107.
  7. Stapleton F, Alves M, Bunya VY, et al. TFOS DEWS II Epidemiology Report. Ocul Surf 2017;15:334-65.
  8. Magno MS, Utheim TP, Snieder H, Hammond CJ, Vehof J. The relationship between dry eye and sleep quality. Ocul Surf 2021;20:13-9.
  9. Messmer EM. The pathophysiology, diagnosis, and treatment of dry eye disease. Dtsch Arztebl Int 2015;112:71-81; quiz 2.
  10. 2023 Santen Pharmaceutical Co. Ltd. All rights reserved. Date of preparation : July 2023 OCUTEA-EMEA-230002
Az oldalon található információk nem helyettesítik a kezelőorvosa által adott javaslatokat. Az állapotával, tüneteivel vagy kezeléseivel kapcsolatos kérdések esetén forduljon kezelőorvosához.

Share