Ugrás a tartalomra

10 ml-es flakon

Cationorm®: szemcsepp száraz szemekre

A Cationorm® egyedülálló és speciális emulziós szemcsepp, amelyet könnypótlásra fejlesztettünk ki, hogy gyors és hosszan tartó enyhülést nyújtson a szemszárazság tüneteinek enyhítésére, még erőteljes szemszárazsággal küzdő páciensek számára is. A valódi könnyeket utánzó Cationorm® műkönny védi és hidratálja szemét, a gyógyulás elősegítése érdekében.

Speciális új generációs szemcsepp, pozitív elektrosztatikus vonzással, amely a szem felületén megtapadva tovább tartja a helyén a nedvességet a gyógyulás elősegítése érdekében.1

Műtét után is alkalmazható a kellemetlen tünetek enyhítésére, amelyre a hagyományos szemcseppek nem képesek.

Egyedi kationos olaj-a-vízben emulzió, amely gátolja a könny elpárolgását a szem felszínéről.

Enyhíti a szemszárazságot olyan pácienseknél, akiknél a következő kockázati tényezők közül legalább egy fennáll: változókoritünetek , hosszú távú kontaktlencse-használat, szárító hatású gyógyszerek (pl. antidepresszánsok, bétablokkolók stb.) és olyan társbetegségek, mint a cukorbetegség, glaukóma és reumatoid artritisz.

3 rétegű könnytechnológia gondoskodik a védelemről1,3, hidratálásról és a regenerálódás támogatásáról1,2,3.

Megfelelő a hosszú távú kontaktlencse-használók számára. Minden nap használható kontaktlencse viselése esetén is.

A Cationorm® egyszeri dózisban is kapható.

Alkalmazás

A Cationorm® szemcsepp könnyen alkalmazható az alábbi lépések betartásával:

A Cationorm® tartály felnyitása és a szemcsepp adagolása előtt mosson kezet.

Hajtsa hátra a fejét. Óvatosan húzza le az alsó szemhéját, és nézzen felfelé. Nyomjon 1 cseppet a szemébe, és pislogjon többször.

Alkalmazza újra legfeljebb naponta 4-szer szükség szerint, illetve a kezelőorvos vagy gyógyszerész ajánlásának megfelelően. Ügyeljen rá, hogy a pipetta ne érintkezzen a szemével vagy szemhéjával a fertőzés vagy sérülés elkerülése érdekében.

A Cationorm® szemcsepp kontaktlencse viselése mellett is alkalmazható. A cseppentést követően zárja vissza a kupakot. Ne használja a dobozon feltüntetett lejárati idő után.

Összetevők:

Ásványi olajok, glicerin, tiloxapol, poloxamer 188, trisz-hidroklorid, trometamin, cetalkónium-klorid (mint kationos ágens) és injekciós oldatok készítésére szolgáló tisztított víz.

A Cationorm® egyadagos tartálya 0,4 ml steril emulziót tartalmaz.

Figyelmeztetések:
  • Ne használja a Cationorm® szemcseppet, ha allergiás a termék bármely összetevőjére.
  • Ez a termék nem alkalmas más szemészeti problémák kezelésére. Kérdések esetén forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
  • Ha jelenleg más szemcseppet használ, a különböző termékek alkalmazása között legalább 5 percet várjon. A Cationorm® szemcseppet ajánlott utoljára alkalmazni.
  • Nagyon ritka esetekben átmeneti kellemetlenségek, például szemirritáció, szemfájdalom, a szemben jelentkező idegentest-érzés, szemvörösség, szemviszketés, szemkönnyezés, a szemben jelentkező égő érzés, átmenetileg homályos látás, szemhéjgyulladás vagy szemhéjödéma (folyadékgyülem) jelentkezhet. Ezek a tünetek is a szemszárazság tipikus tünetei közé tartoznak, amelyek a szemszárazsággal küzdő beteg szemében fennálló alapbetegségekhez kapcsolódnak.
  • HA OLYAN MELLÉKHATÁST ÉSZLEL, AMELY A FENTIEKBEN NEM SZEREPEL, KÉRJÜK, TÁJÉKOZTASSA KEZELŐORVOSÁT VAGY GYÓGYSZERÉSZÉT.

Referenciák

  1. Lallemand F, et al. J Drug Deliv. 2012;2012:604204.
  2. Robert PY, et al. Eur J Ophthalmol. 2016;26(6):546–55.
  3. Daull P, et al. J Pharm Pharmacol 2014;66(4):531–41.
Az oldalon található információk nem helyettesítik a kezelőorvosa által adott javaslatokat. Az állapotával, tüneteivel vagy kezeléseivel kapcsolatos kérdések esetén forduljon kezelőorvosához.

Cationorm
Cationorm®